Praktisk informasjon

Velkommen til vår side om studieturer. Her kan du finne nyttig informasjon og melde deg på en av våre spennende og innholdsrike turer til Asia og Stillehavsområdet.

Vi i PATA Norway jobber kontinuerlig med å sette opp spennende og innholdsrike studieturer til Asia og Stillehavsområdet som skal hjelpe våre medlemmer til å øke kunnskapen sin om destinasjonene og mulighetene i regionen. Dette gjør vi for at våre medlemmer skal få et bedre grunnlag for å kunne satse og øke omsetningen til landene innenfor vårt område. Det er jo mye lettere å kunne anbefale destinasjoner og hotell en selv har sett.

Hvordan organiseres studieturene?
Styret i PATA Norway tar kontakt med relevante turistkontor, agenter og flyselskap for å organisere studieturer på best mulig måte for våre medlemmer. Vi gjennomfører studieturene med maksimum 10 deltakere, en representant fra flyselskapet som er med på å arrangere turen og en reiseleder fra PATA Norway. I tillegg til å besøke relevante severdigheter legger vi inn hotellvisninger som gjør deltakerne godt rustet til å kunne anbefale rett hotell til riktig segment. Våre studieturer har godt faglig innhold, samtidig som de gir deltakerne en unik mulighet til å bli kjent med selve reisemålet. I mange tilfeller samarbeider vi med lokale agenter. Dette gir deltakerne mulighet til å bygge personlige relasjoner med agenter verden over, men betyr ikke at deltakerne skal føle seg forpliktet eller presset til å innlede et samarbeid med agenten i etterkant av turen.

Hvor lange er reisene?
Det tar tid å fly til Asia og Stillehavet, så turene er vanligvis på rundt en uke. Avreise og retur legges i forbindelse med helg slik at deltakerne som regel ikke er borte mer enn fem arbeidsdager. Vi gjennomfører også turer på under en uke – det er avhengig av destinasjon og opplegg. En studietur til for eksempel Singapore kan være på et par netter, mens vi legger opp til en uke ved besøk til en destinasjon som Myanmar hvor det er behov for å reise rundt for å få med seg de viktigste destinasjonene – som deltakerne så i etterkant inkluderer i rundturer til sine gjester.

Hvordan melder jeg meg på?
Vi sender ut invitasjon i nyhetsbrev til våre medlemmer med en gang nye studieturer er klare. Da vil alle få mulighet til å melde interesse innen en gitt frist. Invitasjon legges også ut på PATA Norways hjemmesider i aktivitetskalenderen og som nyhet. Man melder seg på ved å fylle ut det vedlagte søknadsskjemaet som finnes i de ulike invitasjonene eller i linken her . Merk at alle deltakere på PATA Norways studieturer må være medlem av PATA Norway.

Hvordan evalueres potensielle deltakere?
PATA Norways styre velger i samarbeid med flyselskap, leverandører og lokale agenter ut de deltakerne de mener er mest aktuelle for den enkelte tur. Det vurderes da ut i fra gitte kriterier som relevans i forhold til hvilke destinasjoner medlemmet selger, om medlemsbedriften skal satse i det området og om stillingen til deltakeren er relevant i forhold til oppsatte studietur. PATA ønsker flest mulig medlemmer representert på sine turer; fortrinnsvis en person per bedrift. PATA tar derfor forbehold ved ønsket deltakelse av 2 eller flere fra samme firma på en studietur. Om det skulle komme flere påmeldte fra andre bedrifter så har PATA mulighet/ rett til å gi en bedrift med flere påmeldte beskjed om at de kun kan sende en person. De som har meldt interesse og har fått plass på turen vil få beskjed i god tid før avreise.

Hva koster en typisk studietur?
Styret i PATA Norway tar kontakt med relevante turistkontor, agenter og flyselskap for å organisere studieturer til lavest mulig pris for våre medlemmer. Prisen pleier å ligge mellom NOK 4000 – 8000 per person, men avhenger av destinasjonen, sesong, samarbeidspartnere og ledighet. Prisen inkluderer vanligvis fly, hotell og opphold, frokost, transfers og guidede turer, ekskursjoner og omvisninger. Dette blir nøyaktig spesifisert i invitasjonene til hver studietur.

Jeg har spørsmål vedrørende en spesifikk studietur. Hvor kan jeg få svar?
I hver enkelt invitasjon står det spesifisert hva som er inkludert og ikke inkludert i prisen på den enkelte studietur, krav om eventuelle visum og vaksinasjoner, praktisk informasjon som er nyttig å vite før avreise, og informasjon om sikkerhetsmessige hensyn som må tas på destinasjonen man kommer til. Ansvarlig reiseleder for en studietur tar kontakt med alle deltakere før avreise for å bekrefte påmelding, sende ut faktura og billetter for reisen, og for praktisk koordinering før avreise. Har du spørsmål om studieturen som du ikke finner svar på i invitasjonen, er det bare å sende de til ansvarlig reiseleder for studieturen du er påmeldt. Vet du ikke hvem ansvarlig reiseleder er, så send spørsmålene i mail til post@pata.no og vi i styret i PATA Norway vil sørge for at du får snarlig svar.

Jeg vil gjerne være med på en studietur, men er ikke medlem av PATA Norway Chapter. Hva gjør jeg?
Alle deltakere på PATA Norways studieturer må være medlem av PATA Norway. Du kan enten bli bedriftsmedlem eller individuelt medlem. Les mer på Bli Medlem for å finne medlemskapet som passer for deg. For å melde deg inn i PATA Norway Chapter, fyll ut innmeldingsskjema og send innmeldingen til post@pata.no

Kan jeg som PATA-medlem være med på å utforme studieturene?
Vi som sitter i PATA Norway-styret er opptatte av å utforske spennende destinasjoner, møte nye samarbeidspartnere og setter stor pris på forslag og innspill til hvor neste tur skal gå. Har du gode ideer til nye studieturer, ta gjerne kontakt med oss på post@pata.no Vi ser frem til å høre fra deg.

Hvor kan jeg lære mer om PATA Norways tidligere studieturer?
PATA Norway har arrangert studieturer til mange spennende og eksotiske destinasjoner – se vår side for gjennomførte PATA Norway studieturer for studierapporter fra tidligere PATA Norway reiser.

This post is also available in: English

Adresse

PATA Norway Chapter
c/o Russell Taylor
Steinalderveien 7B,
1407 Vinterbro,
Norge.

Kontakt


Email: post@pata.no

PATA Nyhetsbrev / Newsletter