Nyheter

Nytt styre og planer fremover

Kjære medlemmer, vi i PATA Chapter Norge er godt i gang med et nytt medlemsår. Under Generalforsamlingen i februar ble det avholdt valg av nytt styre, og undertegnede ble valgt inn som styreleder.

Styret har nå følgende sammensetning:

Styreleder: Michael Sørensen –  Ibsen Reiser
Nestleder: Hege Kristiansen – Thai Airways

Styremedlemmer:
Torill Delbekk Arnesen – JTB Norway
Elin Reitehaug – Nordic Nomads / Reisehjerte
Maricor Maglasang – Reiserådet
Anna Maria Dahl – STA Travel Norge
Birgitte Rostrup – Paradisreiser
Sofie Jørgensen – Benns

Varamedlemmer:
Anya Tonn – Cruise.no
Vidar Olsen – Explore Travel

Nytt år betyr nye muligheter. Vi har i det siste sett oss nødt til å avlyse noen studieturer grunnet dårlig oppslutning. Vi har derfor bestemt oss for å la dere medlemmer delta mer aktivt i valg av destinasjoner hvor vi kommer til å kjøre studieturer – og snart vil det dukke opp avstemninger på vår Facebookside.

Sommerfest

Selvfølgelig blir det også sommerfest i år – denne gang i samarbeid med Singapore Airlines og South African Airways. Vi kommer tilbake med eksakt dato, men det blir 6. eller 7 juni. Sommerfesten vil bli avholdt på Rodins Bistro & Bar hvor vi griller og byr på noe godt i glasset. Vi kjører påmelding frem til 8.mai og man vil få bekreftelse om plass innen 15.mai. Begrenset antall plasser og vi praktiserer et No-Show gebyr på 500,-, som også vil gjelde dersom vi mottar avbestilling av tildelt plass mindre enn en uke før sommerfesten.

Hold deg oppdatert på våre aktiviteter

Vi kommer også med andre aktiviteter utover året, så hold deg oppdatert via våre nyhetsbrev eller vår Facebookside.

Mottar du ikke vårt nyhetsbrev allerede, så meld deg inn via http://www.pata.no eller send oss en mail på post@pata.no.

Er du den som mottar nyhetsbrevet på vegne av din bedrift, så setter vi umåtelig pris på om du deler det med dine kolleger, eller om du får de til å melde seg på nyhetsbrevet slik at de mottar det direkte.

God sommer – den kommer garantert 6. eller 7. juni i år også!

Med vennlig hilsen
styreleder Michael Sørensen
på vegne av PATA Chapter Norge

Studietur til Malaysia i slutten av april

OPPDATERING: Studieturen til Malaysia blir dessverre flyttet til høsten pga avmeldinger. Vi anslår ny dato i midten av august – og gir besjed når det er satt.

Spørsmål eller påmelding? Send epost til post@pata.no så raskt som mulig – vi har TO plasser ledig.

Vi flyr med Qatar Airways og lander Penang.  Vi flyr hjem fra Kuala Lumpur.  Turen er 5 netter/6 dager.  Spennende aktiviteter som trishaw i Georgetown, rundreise i Penang inkludert Penang Hill Top Statin 720 moh, Kuala Kangsar, Cameron Highlands, rubber tree tapping, Ubudia Mosque, Batu Caves, gå langs Malacca River og Kuala Lumpur byrundtur. Vi besøker et unikt tempel som er eneste som har alle tre kinesiske tro under ett tak: Taoism, Buddhism og Confucianism. Det blir noen hotell site inspection, og ikke minst: god mat fra Malaysia.

Prisantydning er ca NOK 7.800 per person og inkluderer fly i økonomiklasse, overnatting i twin sharing, utflukter i henhold til programmet, nesten alle måltider (2-3 måltider betaler man selv), og transfers.

Send epost til post@pata.no for å melde interesse for turen. Påmeldingsfrist er 2.mars.
Gjennomføring av turen forutsetter at vi får nok påmeldte.

Velkommen til en spennende « Indonesia Tourism Gathering »

Indonesia er et særdeles spennende land med varierte og attraktive reisemål, spredt på ca. 17.000 øyer!

Landet representerer en rekke spennende natur- og kulturopplevelser, over 100 ulike språk, et stort antall kulturelle grupper, ulike religioner og et spekter av særpregede kulturelle tradisjoner, og ikke minst en velsmakende og variert matkultur.

På dette arrangementet:

 • Får du interessant og relevant informasjon om Indonesia som reisemål.
 • Kan du treffe aktuelle samarbeidspartnere i form av turoperatører fra ulikedeler av Indonesia.
 • Kan du delta i trekningen av spennende premier.
 • Får du oppleve innslag av indonesisk kultur.
 • Kan du hygge deg med velsmakende indonesisk mat og tilhørende drikke.

Tid og sted: Torsdag 1. mars kl. 17.00

Sted: Embassy of the Republic of Indonesia Fritznersgt. 12, Oslo

Påmelding: Herry Kostofani, Indonesian Embassy stafekon@indonesia-oslo.no | Kostofan@gmail.com

NB! Siste frist: 23. februar – begrenset plass

Map Indonesian Tourism Gathering 2018

Studenter fra Treider Fagskoler søker reiselivspraksis

Kunne DU tenke deg å ha en lærevilig student hos deg i perioden  9April – 04.Mai 2018? 

I samarbeid med Treider Fagskoler fronter PATA Norway Chapter reiselivspraksis for skolens studenter. Arbeidspraksis er en god måte for fremtidige ansatte i reiselivet til å bli kjent med bransjen for første gang. 

Datoer: Mandag 9. april – fredag 04. mai 2018
Arbeidsdag: Hver dag
Arbeidstid: Mellom kl. 08:00 – 17:00.
Avtales direkte mellom student og bedrift. Studenten skal følge de arbeidstider som er vanlig i bedriften.
Lønn: Praksis er ulønnet. 

Kort om praksisforløpet
I vårsemesteret skal studentene være ute i praksis sammenhengende i 4 uker – fra mandag 9. april til fredag 04mai. Praksisen skal bidra til at studentene får erfaring fra bransjen for å bli bedre rustet for en jobb etter avsluttet utdanning. Målsettingen med praksisen er at studentene får delta i arbeidsoperasjoner og får en god innsikt i virksomheten og hvilke arbeidsoppgaver som utføres. På denne måten skal studentene være til god hjelp i praksisbedriften. Arbeidstiden avtales direkte mellom bedrift og student men utgangspunktet er full arbeidsdag. 

Som en del av praksisen skal studenten skrive en utførlig rapport om praksisbedriften. Rapporten skal synliggjøre at de har god kjennskap til virksomheten og de arbeidsoppgaver studenten har utført. Studenten skal tilegne seg kunnskaper om hvordan reiselivsbedriften ledes og drives gjennom å være en lærevillig, positiv, engasjert og målbevisst medarbeider i praksisperioden. 

Torsdag 31. mai arrangerer studentene workshop på Treider Fagskoler hvor de individuelt presenterer sin praksisbedrift på en selgende og informativ måte. Deltagerne på denne workshop er inviterte bransjefolk, gamle og nye reiselivsstudenter, alle studenter og administrasjonen på Treider Fagskoler, alle praksisbedrifter og pressefolk. 

Treider Fagskolers ansvar
Treider Fagskoler har utarbeidet en kontrakt/praksisavtale som fastsetter både studentens og arbeidsgiverens gjensidige forpliktelser. Kontrakten signeres av studenten, arbeidsgiveren og Treider Fagskoler. Studenten og praksisstedet følges opp av skolen både gjennom personlig møte og kontakt pr telefon/epost underveis. Praksisperioden evalueres i etterkant, både fra studenten og bedriftens side. 

Praksisbedriftens ansvar
Bedriften forplikter å legge forholdene til rette slik at studenten, i løpet av praksisperioden, tilegner seg den nødvendige innsikt og forståelse for de ulike aspekter av arbeidet som skal utføres. Studenter som har praksis som en obligatorisk del av utdanningen, må være til stede i mer enn 75 % av praksistiden for å få denne godkjent. Skolen ber om at arbeidsgiveren gir beskjed til skolen om studenten ikke oppfyller denne forpliktelsen. Praksisstedet er ansvarlig for at studenten inngår i bedriftens yrkesskadeforsikring i den perioden vedkommende har praksis ved bedriften.

Lokalisering: Treider Fagskole er lokalisert sentralt i Oslo sentrum.
Det er også i Oslo og omegn at behovet for praksisbedrifter er størst. Er praksisbedriften lokalisert utenfor Oslo, kan Treider videreformidle bedriftens interesse, men ikke garantere praksisstudent. 

Interessert? Registrer deg som interessert praksisbedrift ved å sende navn på bedrift og kontaktperson, samt en kort beskrivelse av din bedrift til Wenche Samuelsen wesa@foreleser.treider.no så fort som mulig. 

Registreringen er uforpliktende og er kun et uttrykk for at du som bedrift kan være interessert i å ta inn en praksisstudent vårsemesteret 2018. Etter mottatt søknad og evt. intervju med aktuelle reiselivsstudenter, står du som bedrift fritt til å bestemme om du ønsker å tilby den/de aktuelle studenten(e) reiselivspraksis i din bedrift. 

Om utdanningen Reiselivskoordinator ved Treider Fagskoler
Treider Fagskoler tilbyr en moderne, effektiv og fremtidsrettet utdanning innen reiseliv hvor det praktiske arbeid hele tiden står i fokus. Utdanningen Reiselivskoordinator på Treider Fagskoler er for de som ønsker en karriere i reiselivet uten å gå veien om lange studier på høyskole eller universitet. Utdanningen gir studentene kompetansegrunnlaget for å kunne jobbe i en av verdens største næringer, ikke bare i Norge, men i hele verden. Gjennom studieåret får studentene god kjennskap til viktige elementer som kultur, språk, geografi, økonomi, destinasjonskunnskap og solid bransjekunnskap. 

Om Treider Fagskoler
Treider Fagskoler tilbyr utdanninger på det administrative og merkantile området, med godkjenninger i henhold til fagskoleloven. Utdanningene er praktiske og direkte jobbkvalifiserende innenfor mange ulike bransjer og funksjoner. Alle faglærere har lang arbeidserfaring.

Den ultimate 3-dagers guiden til Bangkok

En helg i Bangkok – «Asias New York» – er et must for de som vil ha Michelin-restauranter, fantastisk gatemat, spektakulær shopping og kulturbegivenheter i verdensklasse. Thailands hovedstad er en urban opplevelse som tar pusten fra en, der det gamle møter det nye og majestetiske templer møter moderne skyskrapere. Få mest mulig ut av en helg i Bangkok med denne guiden!

Torsdag morgen
Når du lander på Suvarnabhumi lufthavn, slik mer enn 50 millioner passasjerer gjør hvert år, drar du rett til byen med taxi. Siam Hotel er et bemerkelsesverdig luksushotell og perfekt for de som ønsker seg det ultimate urbane tilfluktssted. Hotellet ligger ved Chao Phraya-elven i nærheten av historiske og kulturelle attraksjoner og bare en kort tur med elvebåt fra byen. Et annet alternativ er stilige Shanghai Mansion, som er et prisbelønt boutiquehotell i hjertet av Bangkoks pulserende Chinatown – et område fullt av neonlys og eklektiske blandinger av lukter og smaker. Unge og urbane reisende foretrekker kanskje Yard Hostel i Ari-distriktet – et strøk med livlige restauranter, barer og butikker. «Yard» er thai for slektning, og det er slik dette herberget ønsker gjestene sine velkomne – som nye familiemedlemmer.

Siam Hotel, 3/2 Thanon Khao, Vachirapayabal, Dusit, Bangkok 10300, http://www.thesiamhotel.com/
Shanghai Mansion, 479–481 Yaowaraj Road, Samphanthawong, Bangkok 10100, https://www.shanghaimansion.com/

Yard Hostel, 51 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai, Bangkok 10400, http://theyardhostel.com/

Torsdag ettermiddag
Etter at du har gjort deg i stand på overnattingsstedet er du klar for en dag med kulturelle innslag! Ingen tur til Bangkok er komplett uten et besøk ved Grand Palace, som er blitt kalt selve byens hjerte. Dette palasset er delt inn i Smaragdbuddhaens tempel og den kongelige residens. Smaragdbuddhaen er en statue av en mediterende Buddha sittende i yogastilling, dekket av grønne edelstener og gull. Den kongelige residens har flere statlige funksjoner og brukes også til kongelige seremonier. Museum of Contemporary Art (MOCA) gir deg et genuint innblikk både i Thailands kunsthistorie og samtidskunst. Dette er et must for kunstelskere. Den romslige fem etasjes bygningen inneholder mer enn 800 kunstverk og skulpturer laget av kunstnere fra forskjellige deler av Thailand. YenakArt Villa er et moderne kunstgalleri i en stor bygning i Bauhaus-stil i sentrale Bangkok. Det rommer en utstillingshall på 180 kvadratmeter med fem meter opp til taket og utsikt over en 600 kvadratmeter stor skulpturhage. Her stilles det ut malerier, fotografier, tegninger, skulpturer, animasjoner, videokunst og installasjoner av hovedsakelig thailandske kunstnere.

Grand Palace, Na Phra Lan Road, Bangkok 10200, http://palaces.thai.net
MOCA, 499 Kamphaengphet 6 Road, Ladyao, Chatuchak, Bangkok 10900 Thailand, http://mocabangkok.com

YenakArt Villa, 69 Prasat Suk Soi, Yen Akat Road, 10120 Bangkok, http://yenakartvilla.com

Torsdag kveld
Rund av første dag i Bangkok med god mat. Finn deg en sitteplass i Issaya Siamese Club, som er en av de fremste restaurantene til den internasjonalt anerkjente mesterkokken Ian Kittichai, og nyt tradisjonelle thairetter med en internasjonal vri. Prøv den delikate signaturretten Yum Hua Plee, bananblomst og palmehjertesalat, sprø sjalottløk og ristede peanøtter i en dressing med syltet chili. Eller ta en snack og en drink ved en rosa gastropub fra tidlig 1900-tall: – Namsaah Bottling Trust. Her serverer de både klassiske og svært originale cocktailer så vel som asiatisk pubmat og større retter man kan dele på. Sterkt krydrede reker dynket i brus og Sriracha-aioli-glasur er verdt en smak! Vil du prøve en romersk vri i Bangkok kan du gå til den italienske trattoriaen Appia Bangkok. På menyen her finner du italiensk kjøtt og ost, fersk pasta, sjømat fra Middelhavet og deilig tiramisu. Og er man på jakt etter Bangkoks beste gatemat bør man prøve Jay Fai. Denne restauranten er tildelt en Michelin-stjerne og er et sted der både taxisjåfører og matelskere nyter kokkens sagnomsuste krabbeomeletter, karriretter og «rekenudler».
Issaya Siamese Club, 4 Soi Sri Aksorn, Chua Ploeng Road, Sathorn, https://www.issaya.com

Namsaah Bottling Trust, 401 Silom Soi 7, 10500, http://www.namsaah.com

Appia Bangkok, 20/4 Sukhumvit 31, Bangkok 10110 Thailand, http://www.appia-bangkok.com
Jay Fai, 327 Maha Chai Rd, Khwaeng Samran Rat, Khet Phra Nakhon, Bangkok

Fredag formiddag
Er du på jakt etter røverkjøp bør du prøve Bobae Market, som kanskje har Thailands største utvalg av tekstiler. Her er det mer enn 1300 butikker under ett og samme tak som tilbyr klær, sko og smykker til svært lave priser, noe som gjør dette til et shoppingparadis. Og du trenger ikke å være redd for å kjøpe for mye, for her tilbyr man å sende varene til en hvilken som helst adresse i hele verden. Har du et romslig budsjett, kan du dra til kjøpesentrene Central Embassy eller Siam Paragon, som har flere dusin internasjonale luksusmerker, blant annet Chanel, Gucci og Prada, og thailandske merker som Disaya. Eller du kan finne rimelige designvarer på Another Story, en konseptbutikk på kjøpesenteret EmQuartier. Another Story er en oase full av flotte teknologivarer, fine skinnprodukter, duftlys og gaver til enhver anledning. Spaser gjennom EmQuartier og opplev en lang rekke designere, restauranter og en stilig atriumhage med en liten foss.
Bobae Market, 488 Krung Kasem Road, Bangkok, http://www.bobaetower.com/
Central Embassy, 1031 Ploenchit Road, Pathumwan, Bangkok 10330, http://www.centralembassy.com/

Siam Paragon, 991 Rama 1 Road, Puthumwan Bangkok, http://www.siamparagon.co.th
Another Story, 693 695 Sukhumvit Road, Bangkok 10110, https://www.facebook.com/AnotherStoryOfficial/
EmQuartier, 693 695 Sukhumvit Road, Bangkok 10110, https://www.emquartier.co.th/

Fredag kveld
Rett før middag kan du ta et cruise på elven for å se solen gå ned over den glitrende Chao Phraya-elven med sine tilknyttede kanaler. Det legendariske hotellet Mandarin Oriental har vært et luksuriøst tilfluktssted i mer enn 140 år og tilbyr flere cruise som kan toppe kveldsopplevelsen av Bangkok. Tilbake i land bør du ikke gå glipp av hotellets restaurant Le Normandie, som har to Michelin-stjerner, og som byr på slående utsikt over elven. Denne restauranten har hatt hovedvekt på sofistikert fransk mat helt siden den åpnet i 1958. På menyen finner du gåselever, stekt lammesadel og Grand Marnier-sufflé, og servicen er det ingenting å si på. Vil du ha en blanding av thailandsk og fransk kjøkken kan du prøve La table de Tee­, som er et flott spisested med en smakfull meny som stadig endres. Mesterkokken Tee Kachonklin skaper spennende kreasjoner ved å bruke to hovedingredienser som utfyller hverandre på en fin måte, og så videreutvikler han hver enkelt rett på inspirasjon, etter sesongen eller etter hva han føler for i nuet. Ferierende i Bangkok som er sugne på kinesiske nudler og gode priser bør dra til Xia Duck Noodles. På denne godt besøkte gaterestauranten får du blant annet smakfulle nudler, blodpudding, brasert and og kinesisk urtesuppe.

Mandarin Oriental, 48 Oriental Avenue, Bangkok 10500, https://www.mandarinoriental.com/bangkok

Le Normandie,
48 Oriental Avenue, Bangkok 10500, https://www.mandarinoriental.com/bangkok/chao-phraya-river/fine-dining/restaurants/french-cuisine/le-normandie
La table de Tee, 69/5 Saladaeng Road Silom, Bangrak, Bangkok 10500, http://latabledetee.com
Xia Duck Noodles, 2856 Rama IV Road, Bangkok, Bangkok 10310

Lørdag formiddag
Chatuchak Weekend Market er et av verdens største helgemarkeder med over 15 000 boder fordelt på 27 seksjoner, blant annet med antikk thailandsk husflid, unike pyntegjenstander (home décor) og gammeldagse eller moderne klær. Her kan de besøkende ha en skikkelig shoppingfest og runde av med thailandsk gatemat etterpå. Amphawa Floating Market er et ettermiddagsmarked man kan benytte seg av under en båttur. Kjøp gammeldagse leker, kunstneriske postkort eller fargerik frukt, eller smak på nydelig thaimat mens du nyter de vakre omgivelsene langs Amphawa-kanalen. Rund av handleturen med en reise til den grønne oasen Lumphini Park, også kjent som et motstykke til New Yorks Central Park. Dette er Thailands første offentlige park, og den har vært populær helt siden den åpnet i 1925. Navnet «Lumphini» er en hyllest til Buddhas fødested i Nepal, og parken er et flott stoppested for ferierende og et tropisk paradis med trær, elver og til og med en øy.

Chatuchak Weekend Market, 587/10 Kamphaeng Phet 2 Rd, Khwaeng Chatuchak, Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon 10900, http://www.chatuchak.org

Amphawa Floating Market, Amphawa, Amphawa District, Samut Songkhram 75110, https://www.tourismthailand.org/Attraction/Amphawa-Floating-Market–1045/

Lumphini Park Rama IV Road, mellom veiene Ratchadamri og Witthayu med inngang på alle sider.

Lørdag kveld
Ta flyet hjem sent lørdag kveld, så rekker du hjem til søndag morgen.

Forfatter: Det Thailandske Turistbyrået.

 

Styret innkaller herved til ordinær generalforsamling i PATA Norway Chapter, som avholdes hos HRG.

Tid: Onsdag 21.februar 2018  kl 18:30
Sted: HRG, Tordenskiolds gate 8-10.

Saker som skal behandles på generalforsamling må være innsendt til styret senest 4 uker før møtet.

Til behandling foreligger

 1. Godkjenning av innkalling og dagsorden.
 2. Kartlegging av stemmetall.
 3. Konstituering; valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å signere protokollen.
 4. Styrets årsberetning.
 5. Regnskap.
 6. Fastsettelse av kontingent.
 7. Orientering om budsjett.
 8. Foreta følgende valg i henhold til § 6
  1. Valg av formann 2018 – 2020
  2. Valg av nestleder 2018 – 2019
  3. Valg av styremedlemmer og vara
 9. Danning av valgkomiteen 2018/2019
 10. Innkomne saker.

 Vennligst gi oss beskjed om du kommer innen 7.februar på post@pata.no   

For mer informasjon, se PATA Norway Chapter vedtekter og PATA Chapter Handbook.

Vedlegg:
–          Årsregnskap 2017
–          Budsjettforslag 2017
–          Årsberetning 2017

For å få vedlegg tilsendt kontakt oss på mail post@pata.no

Oslo, den 21. januar 2018

For styret i PATA Norway Chapter,
Anya Tonn , PATA Norway Chapter styreleder

Stor aktivitet og god stemning på TravelMatch!

Det var et yrende liv og mange interessante samtaler på Oslo Kongressenter da TravelMatch 2018 gikk av stabelen den 11. januar. Arrangementet hadde et rekordartet antall deltagere, og må kunne betegnes som en stor suksess. Med et stort antall møter og en aktiv nettverksbygging, ble det både knyttet mange nyttige kontakter og diskutert samarbeide om fremtidige reiser og prosjekter.

—Så langt, må vi kunne si oss godt fornøyd med årets utgave av TravelMatch, det 7. i rekken av denne B2B workshopen, sier prosjektleder Arne Sundt-Bjerck.  Med vel 140 selgere og 170 påmeldte kjøpere, er dette det desidert største bransjearrangementet i Norge for utgående trafikk.

— Her var det deltagere fra ulike deler av bransjen som representerer de fleste sentrale land for norske reisende, så det skal godt gjøres å ikke finne noe av interesse her, sier Sundt-Bjerck. –Interessen fra internasjonale aktører er enorm, og vi har i flere år hatt venteliste av selgere som ønsker å delta. Begrensningen ligger i størrelsen på lokalet, og behovet for en matching av antall selgere og antall kjøpere.

— Det var helt åpenbart et fornuftig trekk å gå tilbake til vårt opprinnelige konsept, med et heldagsarrangement i sentrum, uten forstyrrende elementer. -Dette ble applaudert av både selgere og kjøpere. Også blant kjøperne er TravelMatch nå etablert som er anerkjent og viktig arrangement. –Likevel savner vi fortsatt enkelte aktører som vi mener bør ha nytte av å delta, og vi kunne nok tenke oss at kjøperne var mer pro-aktive, både med tanke på registrering og booking av møter, fremholder Sundt-Bjerck.

Spekteret av deltagere var meget stort, og denne gangen var Polen «årets land» på TravelMatch, noe som preget arrangementet, både i form av seminar, mingling, mat og ikke minst deltagelse og visuell profilering.

—Vi gjør som vanlig en evaluering av arrangementet med et spørreskjema til alle deltagere, men tilbakemeldingene så langt er meget positive, sier Sundt-Bjerck.

—Og at bransjen finner dette nyttig, er det ingen tvil om, legger han til; allerede i forkant var det mer enn 1.000 forhåndsbookede møter og antallet kunne sikkert dobles i løpet av dagen. Og i tillegg til møtedelen, kunne også en del heldige kjøpere gå av gårde med svært attraktive premier i form av flybilletter, som en del av en trekning blant de som registrerte seg til TravelMatch før 1. desember.

— TravelMatch er ubetinget inne i en positiv utvikling, og vi regner derfor med enda større pågang neste år, avslutter prosjektleder Arne Sundt-Bjerck.

Registreringen til TravelMatch 2018 er åpen

Klart for registrering og møtebooking!

Velkommen til TravelMatch 2018
Oslo – Torsdag 11. januar 2018
Oslo Kongressenter

TravelMatch er blitt et fast årlig arrangement, som arrangeres for 7. gang i 2018. Dette har utviklet seg til å bli Norges største B2B arrangement for utgående reiser fra Norge, med over 300 deltagere.
Også denne gangen har pågangen vært stor fra selgere over nær sagt hele verden, og vi kan derfor presentere et stort og ganske unikt utvalg av potensielle samarbeidspartnere! Her kan du treffe et bredt utvalg av aktører innen kategoriene turistkontorer, internasjonale flyselskaper, incoming agenter/DMC´s og hotellkjeder/hotellselskaper. Geografisk sett er de fleste områder og kontinenter representert på en eller flere måter, og du kan i løpet av bare en dag skaffe deg informasjon, knytte kontakter, diskutere prosjekter og gjøre avtaler for en rekke relevante reisemål og produkter!

Mange velkjente aktører er med oss også denne gangen, men det er også en rekke nye aktører.

Polen er årets land, og setter sitt preg på arrangementet, både i form av en stor delegasjon, et spennende seminar og noen smakebiter fra det polske kjøkken.

Dessuten har Frankrike også denne gangen lagt TravelMatch inn i sitt roadshow, og kommer med en stor og spennende gruppe.

Utover dette, er det altså svært mange spennende aktører du kan treffe og ha møter med!

TravelMatch er i første rekke basert på forhåndsbookede møter med de selgerne du ønsker å treffe, men det er også tid til free float og mingling, slik at du også kan treffe folk uten møteavtaler.

Gå frem på følgende måte for å registrere deg:

 • Gå inn på www.travelmatch.no og velg Påmelding.
 • Klikk på Registrering kjøpere for å komme til registreringsskjemaet.
 • Fyll ut all informasjon det spørres etter, og gjerne så grundig som mulig.
 • Legg gjerne inn mest mulig utfyllende informasjon om deg og ditt firma.
 • Klikk på Submit når du er ferdig, slik at din påmelding blir registrert.
 • Du vil i løpet av kort tid få en bekreftelse på mail med mer informasjon og login.
 • Du kan allerede ved registrering også booke møter med aktuelle selgere.
 • Gå uansett inn så tidlig som mulig og book møter mens utvalget i ledige tider er stort.
  OBS: Deltagelsen på TravelMatch er selvsagt fortsatt gratis for alle kjøpere!

TravelMatch – www.travelmatch.nomeet@travelmatch.no – Tel.: +47-91198290

Med vennlig hilsen

TravelMatch teamet
Arne Sundt-Bjerck
Prosjektleder

Vel overstått jubileumsfest!

Onsdag 25. oktober arrangerte det nåværende styret i PATA 25 års jubileumsfest og i D.S. Louises lokaler på Aker brygge i Oslo var det dekket til festmiddag! 

Etter en times mingling med bobler i foajeen, ønsket Anya Tonn, formann i det sittende styret i PATA, alle gjester velkommen.

Kveldens toastmaster var Michael Sørensen, som ledet oss gjennom kvelden. Reidar Diserud og Arne Sundt-Bjerck holdt flotte taler som ga et tilbakeblikk på årene som har gått siden starten for 25 år siden.

Anya Tonn ledet an en Kahoot-quiz som ga stort engasjement, og Mette Solberg Fjeldheim hadde en introduksjon til IMPACT Norway, mottaker av kveldens veldedighetslotteri. I alt ble det samlet inn kr. 6 840,-. 

Vi skal hilse så mye fra IMPACT Norway, som takker for engasjementet og givergleden. Pengene vil komme godt med, og går direkte til et av organisasjonens mobile sykehusprosjekt. 

Les mer om Impact Norway her

Takk for maten-talen var ved tidligere styreformann, Gonzalo Peluffo. Han takket for en bedre tre-retters meny med tilhørende drikke, for servitørene som gjorde en flott kveld i løpet av kvelden, og minnet om flotte opplevelser opp igjennom årene i PATA.

Tusen takk til Thai Airways som sponset jubileumsmiddagens, samt alle sponsorer av kveldens lotteri:

 • Turkish Airlines og Aeroflot stilte med flybilletter
 • Solfaktor stilte med et gavekort og Sunhotels tre gavekort
 • Thai Airways, Quatar Airways, Emirates , KLM/Air France, Flytoget  ga bort goodie bags
 • Singapore Airlines ga bort en Samsonite koffert med reiseeffekter og
 • Magasinet Reiselyst ga bort et årsabonnement.

Takk også til Nancy Bundt for destinasjonsbilder som ble vist i løpet av kvelden.

Tusen takk for en flott kveld i lag! Hilsen alle oss i styret

Foto fra kvelden: Reidar Dieserud

Turen ble gjennomført 23. september – 2. oktober 2017

Lørdag formiddag møtte vi opp på Oslo Lufthavn og ble tatt imot av Helle Frost fra Thai Airways. Helle hadde med seg gode nyheter om at vi alle hadde blitt oppgradert til Business Class på utreisen. En kjempe fin opplevelse, selv om det var litt vanskelig å få sove (men det kom nok heller av at det var midt på lyse dagen). Business Class til Thai Airways er med nedfellbare stoler og fra menyen har man 3 valgmuligheter til både middag og frokost. Det ble en avslappende start på den drøye uken vi var på tur.

Myanmar/Burma, tidligere kongedømme, koloni under Storbritannia, militærkupp i 1962 og har siden da, sakte, men sikkert åpnet seg igjen for omverdenen.

Søndag 24. september
Etter en kort natt var vi fremme i Yangon tidlig søndag morgen. På flyplassen ble vi møtt av guiden Myo (Mu) fra EPG Travel. Etter et kort stopp på hotellet var vi i gang med vårt eventyr i Myanmar. Den første dagen besøkte vi National Museum, hvor Myo fortalte oss litt om Myanmars historie, folket (som består av 8 etniske grupper) og språket.  Etter museumsturen vandret vi en tur i Downtown. Arkitekturen bærer preg av kolonistil fra tiden da Storbritannia hersket over tidligere Burma. Deretter fortsatte ferden til Schwedagon Pagoda. En pagoda er et område med stupa’er og templer. Dette var vårt første møte med buddhismen i Myanmar, sko og sokker måtte tas av før vi fikk lov til å komme inn på området.

I Yangon bodde vi på Rose Garden Hotel i sentrum. Se hotell review lengre ned i rapporten.

Downtown Yangon

Mandag 25. september
Kl. 04.15 ringte resepsjonen og dagen var i gang. Vi hadde morgenfly til Bagan. Med håndskrevet boarding passs og klistrelapp på t-skjorta kløv vi inne i flyet som lovet oss en trygg reise med følgende slagord: you’re safe with us. Yes!!! Det skal sies at det ble en fin flytur, selv om noen kanskje følte litt på at flyflåten nok hadde sett sine yngre dager.

Vi skulle av i Bagan, som var flyets første stopp. Rutene går fra Yangon via Bagan, Mandalay og Heho, før det returnerer til Yangon. Nesten litt som en bussrute, bare med fly.

Bagan er et mye mindre sted en Yangon og er kjent for sitt arkeologiske område som inneholder over 2000 stupaer bygget hovedsakelig på 11. og 12. tallet. Vi fikk mange fine opplevelser denne første dagen i Bagan som ble avsluttet med utsikt mot solnedgangen fra en av stupaene.

Tirsdag 26. september
Vi startet tirsdagen med en tur til det lokale markedet i Bagan. Tett i tett med trange veier i mellom tilbød bøndene frukt, grønnsaker, krydder, fisk og kjøtt. I tillegg fant man selvfølgelig souvenirselgerne, som kunne være ganske intense, noe vi fikk erfare underveis på turen.

Etter besøket på markedet dro vi videre til en lokal landsby, hvor vi fikk se hvordan livet arter seg der. Landsbyen bestod av rundt 125 husstander og litt i overkant av 1000 innbyggere. Hver familie består av 6-7 personer pluss besteforeldre. Man lever trangt og privatliv er ikke-eksisterende. Totalt sett lever ca 70% av befolkningen i landsbyer. De hadde også skole rett ved landsbyen som de deler med to andre landsbyer. Høyere utdannelser er ikke vanlig.

Videre besøkte vi en Lacquer Ware Craft Shop hvor vi fikk se hvordan disse kjente produktene blir laget. De lager både figurer, boller, tallerkener og små bokser for å nevne noe. Dagen ble avrundet med tempelbesøk og inspeksjon på Amata Boutique House.

I Bagan bodde vi på Thazin Garden Hotel, hotel review lengre ned i rapporten.

Onsdag 27. september
Ny flytur med Yangon Airways fra Bagan til Mandalay. Selve flyturen tok 30 minutter, denne gangen med boarding card med free seating og no name.

Etter ankomst til Mandalay bar det av gårde på sightseeing. Vårt første stopp var et buddhistisk kloster for nonner før vi byttet ut bussen med en liten lastebil med benker på planet hvor vi ble «stuet» sammen og kjørt opp til toppen av Sagaing Hill. Der besøkte vi Sone Oo Pone Nya Shin Pagoda og fikk en fantastisk utsikt over mot Mandalay.

Deretter besøkte vi øya Inwa hvor vi spiste lunsj før vi avsluttet dagen på U Bein Bridge, verdens lengste gangbru av teaksom er i overkant av 1,2 km. Brua går over innsjøen Taungthaman i Mandalay.

Torsdag 28. september
Båttur til Mingun stod på timeplanen. Vi besøkte Mingun Pagoda, som i sin tid aldri ble ferdig da kong Bodawpaya døde før han klarte å sluttføre sitt store prosjekt. Om han hadde blitt ferdig ville stupaen ha målt 150 meter høy. Det var en varm dag i Mingun og med en liten rekke av selgere etter oss fikk vi også med oss Mingun Bell og Hsinbyume Pagoda, som ser ut som en stor bløtkake.

Etter lunsj besøkte vi Shwendandaw klosteret som i sin tid ble oppført av kong Mindon. Etter hans død flyttet hans sønn kong Thibaw klosteret til utsiden av murene rundt Mandalay Palace og reddet dermed klosteret fra å bli bombet av japanerne under andre verdenskrig.

Neste stopp var Kuthodaw Pagoda med 729 hvite stupaer som til sammen inneholder Tipitaka’s 15 bøker hugget i sten. Om man leser 8 timer per dag, vil det ta 14 måneder og bli ferdig med hele verket.

Vi avsluttet dagen med solnedgangen fra Mandalay Hill.

I Mandalay bodde vi på hotel Yadanarbon i sentrum. Vi ble litt overrasket da vi ankom hotellet, da det viste seg å være en byggeplass og basseng og Skybar på taket var ikke ferdigstilt. Rommene var helt greie, men det var en del byggestøy rundt på hotellet. Hotell review lengre ned i rapporten.

Fredag 29. september
Flytur fra Mandalay til Heho, nok en 30 minutters, men forsinket i 2 timer på grunn av morgentåke i Mandalay. Etter ankomst fortsatte vi med buss til Inle Lake før all bagasjen ble lastet over i båter. Båtturen på Inle Lake var en fantastisk opplevelse, her bor og arbeider mange burmesere. Vi besøkte et veveri og en Cheroot fabrikk som produserer sigarer.

Lørdag 30. september
Båttur til Inthein (Indein) og en titt innom markedet før vi fortsatte ferden til fots til Shwe Inthein Pagoda. Pagodaen har over 1000 stupaer som dessverre har vært utsatt for skattejegere. Noen er restaurerte, mens andre fortsatt vil stå slik som nå med ødelagt buddaer og delvis sammenraste.

Etter lunsj fikk vi møte tre damer fra Kayan folket som bærer de tradisjonelle ringene rundt halsen. Før vi avsluttet dagen med et møte til en papirfabrikk, hvor vi fikk demonstrert hvordan de lager papir, samt muligheten til å kjøpe noen av de vakre papirparasollene.

På Inle Lake produseres det også tomater på flytende hager. De ser landfaste ut når man passerer, men å forsøke å gå på de er ingen god idé.

Under oppholdet i/ved Inle Lake bodde vi på Amata Garden Resort. Vi ankom vannveien, noe som absolutt kan anbefales. Fine rom og stort område med eget bygg med bar og restaurant, spa og bassengområde med bassengbar. Stor og luftig lobby og store rom. Hotell review lengre ned i rapporten.

Søndag 1. oktober
Avreise fra fantastiske Inle Lake, buss fra hotellet og fly tilbake til Yangon hvor vi spiste lunsj, shoppet på Scott Market og besøkte Reclining Buddha. En 65 meter lang hvilende Buddha.

Deretter startet vår hjemreise med Thai Airways via Bangkok og hjem til Oslo.

Hoteller

Yangon:
Rose Garden 4*
Hotellet åpnet i 2016 (virker overraskende slitt for å være kun 1 år gammelt, men er absolutt greit – virker bare mer som 7 år gammelt),
300 rom med svømmebasseng og 2 restauranter.
Store rom. God og stor frokost fikk vi allerede kl 05… utsikt til Schwedagon pagodaen, med beliggenhet rett ved zoo som er over 100 år gammel (Asias eldste).
http://www.theroseyangon.com/

Mandalay:
Hotel Yadanarbon, 2-3*
Hotellet er under oppussing med en del bråk som hører med.
Slitte rom, men grei størrelse.
Minner mer om et ungdomshotell enn noe annet. Det kommer rooftop bar med svømmebasseng.
Liten frokost sal i hovedetasjen ved resepsjonen, den skal etter hva vi forstod på sikt flyttes til rooftop.
Ikke spesielt sjarmerende!
3 mndr i året fra midten av juli til midten av oktober starter de tidlig om morgenen med bønner fra nærliggende stupa, (minner om moskee, men er buddhistisk feiring for å minne almuen på å gi almisser. Dette starter rundt 0530 tiden… Husk sov i ro).
http://hotelyadanarbonmandalay.com/

Hotel by the Red Canal, botique med 26 rom
En liten oase i sentrum av Mandalay
Chamun rom er på 1st floor med utsikt til hagen
Chingoom er på bakkeplan med utsikt til hagen, passer for de med litt vanskeligheter for å gå i trapper.
Liten gym, basseng, spa og restaurant.
De andre romtypene har dessverre ikke noen særlig god utsikt og man ser rett i en murblokk!
http://www.hotelredcanal.com/

Mandalay Hill Resort, 4* – stor resort.
Bar med levende musikk fra 20-23. 3 restauranter til vanlig, Asiatisk med a la carte blant annet.
206 rom med 7 kategorier, 96 Superior Room, Deluxe rom hvor alle har utsikt mot Mandalay Hill. Executive floor har balkong, starter fra Junior Suiter og oppover.
Spa og stort svømmebasseng.

Inle Lake:
Aureum Palace Hotel & Resort, god standard 4+*
65 stk store villager i 3 rekker, første rekke med god utsikt på Inle Lake, rekke nr. 3 ligger nærme bilveien bak.
Her er plass til 2 voksne og 2 barn, daybed som gjøres om til seng – det vil si et barn 0-5 år (litt kort seng) og et opptil 11 år på den andre sengen.
Svømmebasseng, restaurant, bar, og faktisk også nattklubb!
https://htoohospitality.com/auruem-palace-hotel

Shwe Inn Tha, 3*
Et lite hotell som ligger på Inle Lake med vannvillaer.
Grei størrelse på villaene, men brukt mørkt tre innvendig så blir litt trist/mørkt, og på høy tid med en god oppussing her. «Sov i ro» ligger klart på alle nattbord, og det er nok mye bråkete båttransport rett forbi som er forstyrrende.
De har svømmebasseng og restaurant.
http://www.inlefloatingresort.com/

Amata Garden resort, 4*
Ligger i bakkant av Inle Lake, ikke fullt utsyn til selve laken – ingen vannvillaer, og man må ned til barområdet for å nyte soloppgang eller solnedgangen.
Store rom (ca. 90 rom) med delikat innredet, stor restaurant – virker som de har mange grupper her.
Eget spa med gode priser.
Mye mygg, så her må man spraye seg til alle døgnets tider!
https://www.amatainleresort.com/

Bagan:
Thazin Garden Hotel, 3*
Hotell med 60 rom/bungalow. Enkel og grei standard som gjerne rer opp med romantiske blomsterJ.
Vakker hage med en liten stupa.
Svømmebasseng, og restaurant med bar. De har en type hotell skole her hvor det læres bort alt fra servering til service, artig å se på.
http://www.thazingarden.com/

 

 

Amata Botique House, 4*
Amata har 38 rom, superior, deluxe og superior deluxe.
Lekkert botique hotell med smakfull innredning. Ingen rom har balkong eller uteplass.
De har puppet show ute i høysesongen med live musikk.
Svømmebasseng og restaurant og bar, god mat.
http://www.amatabtqhouse.com/

Tusen takk til Thai Airways og EPG Travel for en minnerik tur!

Hotel Reviews by Kari Ann Alstadsæter fra Paradisreiser, tusen takk 😊

Og sist, men ikke minst, tusen takk til alle deltagerne som gjorde dette til en fantastisk tur 😊

Med vennlig hilsen
Torill Delbekk Arnesen
På vegne av PATA Norway

Adresse

PATA Norway Chapter
c/o Russell Taylor
Steinalderveien 7B,
1407 Vinterbro,
Norge.

Kontakt


Email: post@pata.no

PATA Nyhetsbrev / Newsletter